Haber Merkezi:
AK parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan , Halkpostası Gazetemizde ; “Candan’dan Ereğli’ ye İlk Gol “ başlıklı haberimiz içeriğinde yer lan bazı bölümlerin gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek tepki gösterdi.
Haber sonrası gazetemiz sahibi mehmet Öztürk’ü arayıp, “Bu konuda sana kim ne anlattıysa ona anasının kim olduğunu sor.Sen de kendini kızıllardaki insanlara sor! “ diyerek hicivli şekilde hakaret etmesi Şok etkisi yaptı.
Son derece kızgın olan candan’ın bu tavrı baskı unsuru olmaktan da öteye gazetemizde, kendisi hakkında kötü bir söz veya söylem olmadığı konusunu açıklamamıza rağmen ;inciti sözler içermesi gazetelere ve haberlere karşı tepkili olmasının nedenini anlayamadık.
Sayın Milletvekilinin bir gazeteye sözlü hakareti içinde “anasını sorduklarının O’na seçim sürecinde destek verenlerden olduklarını gene ona yakın olan H.Y ye ileterek, milletvekilin tavrının yanlışlığı hakkında bilgi verdik.
Av Saffet Bozkurt’un İbrahim Sezer’in ilçe başkanlığının ilk açıklanması sıralarında, milletvekilinin, İbrahim Sezer’i övmesi üzerine başlayan tartışmanın ardından yaşanan kırgınlığa neden olan olaylar, konusunda AK Parti içinden bazı kişilerinde bildiği bu konunun rahatsızlık yaratması anlaşılır bir nedendir. Ancak son derece kültürlü, Profesör, eğitimci olan bir kişinin, kişi haklarına saldırı olmadan gösterdiği tepkiyi anlamakta güçlük çekiyor, Vekilin çok yakından tanıdığı olay tanıklarına da hakaretini yakışıksız bulduğumuzu buradan bir kez daha hatırlatıyoruz.
HABERCİ İÇİN MİLLETVEKİLİNİN HER ATTIĞI ADIM HABERDİR!!!
Gazetemizin yayın ilkesinde kişi hak ve hürriyetleri asla kısıtlanacak haber yapılmaz. Hakaret içeren sözler de yer almaz. kaldı ki haberde sadece bir tartışma esnasında söylenen ve sonucunda kırıcı olunmasını içeren bir vurgulama vardır. Bir vekilin şahsına ve aile mevhumuna dil uzatmayan anlayışımıza rağmen, gazetede hep övgü dolu haberler beklemesinin yarattığı belirsizliği kamuoyuyla paylaşıyor, Haber alma ve yayma özgürlüğümüze yapılan tavrı kınıyoruz.
Bu içerik 499 defa okundu.